Katarina Widholm följer upp Böckerna om Betty med en personlig kokbok fylld med Bettys favoritrecept, husmorstips och tankar om hur man sköter hus och hem.
Bland recepten hittar vi bland annat Bettys klassiska söndagsstek, doktorns stekta strömming, Pariservåfflor och skinkstrutar - rätter som alla har lagats i succéromanerna. Vi får också en inblick i vardagslivet under mitten av 1900-talet: kafferepens komplicerade umgängesform och vikten av att truga, hur man dukade och planerade matlagningen i en tid utan halvfabrikat och kylskåp. Många av dåtidens knep för att ta vara på allt har fått ny aktualitet i moderna kök.
Klipp ur gamla veckotidningar och receptsamlingar fångar tidsepoken, medan nytagna matbilder bjuder in läsaren till att själv laga Bettys favoriträtter. Film- och musiktips fördjupar upplevelsen och gör Bettys bästa till en bok att laga mat ur, bläddra i och njuta av - välkommen till Bettys värld!