Stroganoff, undrar du? Tja: lite falukorv, tomat, kryddor och ris. Sen kör vi, eller? Jodå, för den som vill göra det enkelt för sig. Men den verkliga stroganoffentusiasten vill förstås ha hela bilden – historia, variationer, nya recept som tar rätten till sin absoluta spets och de bästa, väl beprövade tillagningstipsen. Är det en rysk rätt? Eller en fransk? Hur gör man en spansk stroganoff? En brasiliansk? Vilken roll spelar de olika ingredienserna egentligen och får man göra hur man vill och ändå kalla det stroganoff? Det här är den perfekta presentboken till stroganoffentusiasten, till unga som just flyttat hemifrån eller till proffsgourmanden som vill gå på djupet med experimentell stroganoff.
Bakom Masterclass: Stroganoff ligger teamet som skapade boken om Carbonara, utsedd till Världens bästa kokbok om italiensk mat i Gourmand Awards. De smaskiga bilderna är signerade fotografen bakom Världens bästa dryckesfoto i samma världsmästerskap.